L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha titllat de "rendició" la participació del Govern a la taula de diàleg amb l'Estat espanyol, ja que en aquesta no s'ha tractat l'autodeterminació i el referèndum ni tampoc l'amnistia. "El pretès diàleg que exhibeix el govern català és només una pantomima per aconseguir les engrunes autonomistes que està disposat a 'atorgar' el govern espanyol de Pedro Sánchez per tal de blanquejar la repressió contra Catalunya i els independentistes", sentència l'entitat en un comunicat, en el que animen a defensar la independència a través de la participació en la manifestació de la Diada de l'11 de setembre d'aquest any. 

A més, des de l'Assemblea afirmen que la taula s'ha quedat únicament en fer la foto. "Només s'han avingut a fer la foto quan ha quedat clar que, per part del Govern, s'acceptava no parlar de res de rellevant i, en canvi, es venia com un èxit la 'pacificació' de Catalunya amb fotos on s'ensenyava al món que, amb un copet a l'esquena i quatre promeses vagues, ja estava tot arreglat", asseguren. 

L'absència de Pegasus

Una altra de les crítiques de l'ANC s'ha enfocat al silenci sobre Pegasus que va plagar sobre la reunió entre els dos governs. L'Assemblea denuncia que es digui que en aquesta darrera trobada s'ha parlat de desjudicialització i que, en canvi, "no es fa esment a l'espionatge massiu a l'independentisme amb Pegasus, a la nova persecució als síndics de l'1-O, a la desestabilització en el Parlament, la insistència a executar les euroordres a l'exili, o dels més de 4.200 represaliats ni de la reforma del delicte de sedició". 

L'ANC afirma que es tracta d'un "fals diàleg" no només no permet avançar al moviment independentista, sinó que considera que el fa retrocedir. "La imatge dolorosa que mostra que els representants legítims de Catalunya ja estan contents amb aquestes quatre promeses escarransides i que tampoc es pensen complir", afirmen. 

Per l'entitat, la via per aconseguir la independència cau lluny de la taula de diàleg. Per això, conclouen el seu comunicat fent un crida a participar en la manifestació de la Diada de l'11 de setembre, sortint als carrers. "Que el crit de la nostra manifestació desemmascari i enterri aquest trampós i fals diàleg. Ho hem fet en altres ocasions, i també ho farem enguany. No en el nostre nom", conclouen. Aquest 2022, per l'11-S s'ha organitzat una manifestació tradicional que anirà de l’avinguda Paral·lel fins a l’Estació de França.