L'ANC de Tarragona ha anunciat que el president de la Generalitat, Quim Torra, prendrà part en la concentració convocada avui a les 18.30 hores per ANC i Òmnium, per mostrar "el rebuig de la ciutadania tarragonina a la presència del monarca espanyol".

El departament de Presidència s'estima més explicar-ho com que el president "anirà a la saludar la gent" de la manifestació, segons un portaveu de la conselleria.

La concentració començarà al Parc de l'Amfiteatre de Tarragona i es dirigirà fins a l'Arrabassada, "tan aprop del Camp del Nàstic [on se celebra l'acte] com permetin les autoritats policials".

El president ha anunciat aquest matí que acudirà a la inauguració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona, que presidirà el rei Felip VI, acompanyat del president espanyol, Pedro Sánchez. Torra ho ha anunciat en una declaració institucional al saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat on ha comunicat també que a partir d'aquest moment el seu executiu trenca les relacions amb la Corona espanyola, perquè no s'ha desdit del discurs del 3 d'octubre on va avalar la violència del dia del referèndum.