L'ANC de Tarragona protestarà contra el Rei a la inauguració dels Jocs del Mediterrani d'aquest divendres. L'entitat sobiranista ha assegurat que volen mostrar el seu "absolut rebuig" a la visita de Felip VI, del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i als membres de l'Executiu espanyol que visitin Tarragona, ja que no volen "normalitzar la seva presència" a la ciutat.

L'Assemblea ha indicat que protestaran perquè són els actors "imprescindibles, per acció o omissió, de la violència de l'1 d'octubre i la repressió del 155". Ara bé, l'ANC també ha volgut deixar clar que no es tractarà, en cap cas, d'una acció de boicot a la cita esportiva ni es convocarà cap acció "que en dificulti la normal realització" dels Jocs.

La concentració començarà al Parc de l'Amfiteatre i es dirigirà fins a la Vall de l'Arrabassada, "tan aprop del Camp del Nàstic com permetin les autoritats policials". A més a més, també demanen que tots els manifestants portin una peça de color groc per realitzar la marxa.