L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) ha buidat aquest divendres la seva seu central a Barcelona, davant l'amenaça d'un imminent assalt policial a la seva seu.

Els rumors de la intervenció policial han anat creixent des de primeres hores del matí. La presència pels voltants de la seu de vehicles sense marques sospitosos de pertànyer a la Guàrdia Civil o a la Policia espanyola, ha alertat alguns voluntaris de l'ANC i ha motivat la decisió de desallotjar les instal·lacions.

Jordi Sànchez escorcoll ANC   Carlota Camps

Al migdia, el president de l'entitat, Jordi Sànchez, s'ha apropat a la seu per fer unes declaracions a la premsa. "Davant els rumors que la seu pogués ser escorcollada i després que aquests dies ens hagin requisat vehicles amb material de l'1-O, hem decidit treure tot el material", ha explicat el president que ha afegit que tot són mesures preventives per garantir que la campanya segueix amb normalitat.

D’altra banda, Sànchez ha exposat que porten diversos dies veient que alguns cotxe que venien a buscar material de campanya, eren interceptat uns quilòmetres més endavant per la secreta de la Policia Nacional. Ha volgut subratllar que tot el seu material "és perfectament legal i es podrà veure pels carrers de Barcelona i Catalunya en els propers dies".

A més a més, Jordi Sànchez ha volgut celebrar que s’hagin deixat en llibertat tots els detinguts i ha anunciat que “amb Òmnium hem acordat que la mobilització d’Arc de Triomf acabi”.

Més tard, l'Assemblea ha decidit omplir la seu de flors, per si finalment la Guàrdia Civil volia acostar-s'hi.