Un total de 460.000 persones s'han inscrit fins a la data per participar en la manifestació independentista de la Diada a l'avinguda Diagonal de Barcelona, ha explicat aquest dilluns la presidenta de la ANC, Elisenda Paluzie. Els 37 trams que conformen la manifestació s'han omplert a un ritme trepidant i, aquest dilluns a la tarda, tots consten com a plens.

Fonts de l'ANC han anunciat que ja hi ha 1.500 autocars complets que acudiran a Barcelona, i que s'han venut 275.000 samarretes dissenyades per a la Diada.

Onada sonora gegant

La manifestació d'aquest any té previst recrear una onada sonora gegant que recorrerà de punta a punta la Diagonal. A les 17.14 els manifestants hauran de fer silenci absolut i abaixar pancartes i banderes. A continuació, es donarà el tret de sortida a la gran onada, que començarà al tram 37, a l'altura del carrer de Castillejos, i s'estendrà fins al Palau Reial. 

A mesura que l'onada avanci, els manifestants hauran d'aixecar les pancartes i cridar. Amb aquesta acció se simbolitzarà el clam de la societat per fer efectiu el mandat de l'1-O.