Tots els trams de la manifestació independentista de la Diada organitzada per l'ANC a l'avinguda Diagonal de Barcelona ja estan absolutament plens. Segons ha anunciat la mateixa ANC en una publicació al seu Twitter, ja són més de 460.000 els inscrits a la marxa, superant en 10.000 els inscrits a la manifestació de l'any passat.  

A més a més, l'ANC també ha informat que ja s'han contractat més de 1.500 autocars i que l'entitat ha venut més de 275.000 samarretes.

Fila zero

L'entitat independentista, alhora, també ha obert la 'fila zero', per a totes aquelles persones que els agradaria anar a la manifestació, però que per algun motiu no podran assistir a la marxa. A més a més, aquesta fila zero serveix perquè tothom que no s'hagi pogut apuntar perquè els trams ja eren plens es pugui, igualment, inscriure a la marxa de l'ANC per reivindicar el mandat de l'1-O.

Onada sonora gegant

La manifestació d'aquest any té previst recrear una onada sonora gegant que recorrerà de punta a punta la Diagonal. A les 17.14 els manifestants hauran de fer silenci absolut i abaixar pancartes i banderes. A continuació, es donarà el tret de sortida a la gran onada, que començarà al tram 37, a l'altura del carrer de Castillejos, i s'estendrà fins al Palau Reial. 

A mesura que l'onada avanci, els manifestants hauran d'aixecar les pancartes i cridar. Amb aquesta acció se simbolitzarà el clam de la societat per fer efectiu el mandat de l'1-O.

#JoAniréalaDiagonal 

A poques hores de la celebració de la manifestació a la Diagonal, s'ha popularitzat l'etiqueta #JoAniréalaDiagonal per mostrar els motius de cadascú per anar a la marxa. La periodista Pilar Rahola, per exemple, ha dit que ella hi anirà per recordar la repressió de l'1-O i del 155, per mostrar disconformitat a "l'atac a la democràcia" i per mostrar el seu rebuig a l'existència de presos polítics i exiliats.