L'ANC ha contestat aquest dimarts a la sentència que ha ordenat el tancament del web de Consum Estratègic. Segons afirmen en un comunicat, l'entitat considera que aquesta sentència vulnera "drets fonamentals", com el dret de la llibertat d'expressió i el dret a la lliure associació. L'ANC ha anunciat també que recorrerà la sentència a les "instàncies superiors europees". "Es posarà en evidència una altra vegada com la justícia espanyola és una justícia política", afirma l'entitat. La campanya de Consum Estratègic creada per l'ANC tenia la finalitat de potenciar el consum d'empreses compromeses i respectuoses amb la vida política i social de Catalunya. "És totalment legítim, i emparat en el dret a la llibertat de pensament i d’expressió, que l’Assemblea analitzés la situació de Catalunya des d’un punt de vista polític i econòmic al voltant del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’Octubre", resa un comunicat emès per l'ANC.

El jutjat ha ordenat el tancament del web i el “cessament en la realització de qualsevol actuació, per qualsevol mitjà, amb transcendència pública, que suposi la difusió de la campanya”, i qualifica la campanya de “deslleial i contrària a la bona fe”. En la seva resposta a la sentència, l'ANC també apunta a la patronal Foment com a "instrument de la repressió", i considera que ha "traït" la seva història en posicionar-se en contra dels interessos de les empreses catalanes i posar-se "al servei" d'empreses "oligopolistes amb seu a Madrid". L'Assemblea Nacional Catalana afirma que aquesta sentència s'inclou dins la causa general de repressió del moviment independentista.

"Aquesta sentència s’inscriu en la causa general de repressió del moviment independentista i vulnera drets fonamentals en una societat democràtica, com són la llibertat d’associació i la llibertat d’expressió. La llibertat d’expressió no només és la llibertat d’opinar, sinó que també inclou la cerca d’efectes sobre els ciutadans d’aquestes opinions. Amb aquesta sentència es perverteix el dret mercantil i el dret de la competència, convertint-los en un instrument més del dret de l’enemic", afirma l'Assemblea en el seu comunicat.

L'entitat també emfatitza que no se la pot "considerar una empresa en el sentit del dret de la competència", i afirma que "és un precedent perillós per a altres associacions que puguin exercir un rol de prescriptors de tendències de consum". El web, encara operatiu, mostra un missatge que explica l'ordre judicial que els ha obligat a aturar l'activitat que realitzava. "Hem de tancar el web de Consum Estratègic. Els serveis jurídics de l'Assemblea donaran la millor resposta a aquesta resolució", es pot llegir a la pàgina web.