El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha desmentit aquest dissabte que l’entitat sobiranista faci costat “a una sola força política” el 21-D i ha demanat el vot per les tres candidatures independentistes, JuntsXCat, ERC i la CUP.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Alcoberro ha sortit així al pas al rebombori pel comunicat de l’ANC d’ahir, on van anunciar que després del 21-D només reconeixerien Carles Puigdemont com a president “legítim”, així com “el Govern que aquest designi”.

El vicepresident de l’ANC ha reconegut que “no ens vam explicar bé” o que “potser no era el moment adequat” per fer públic el comunicat, però matisa que l’entitat “fa mesos que diem que s’ha de restaurar el Govern” sorgit del 27-S de 2015, l’únic que considera "legítim".

Alcoberro ha explicat que l’ANC “només reconeixerà el govern deposat per aquesta mena de cop d’Estat” ja que “cal restaurar la situació prèvia al 155”, si bé ha reconegut que “consultaran a les bases” en cas que Inés Arrimadas, Miquel Iceta o Xavier García Albiol accedeixen a la presidència del govern.