L'ANC ha tornat a exigir al president català, Carles Puigdemont, que apliqui la declaració d'independència de Catalunya que va suspendre el passat dilluns. Després de la carta del president de l'entitat, Jordi Sànchez, i del comunicat de l'organització, l'ANC ha fet públic un nou text en el qual torna a exigir la proclamació de la República.

"Ara, amb els resultats a la mà, proclamarem la independència". Amb aquestes paraules, el nou vicepresident de l'entitat, Agustí Alcoberro, ha redoblat la pressió sobre el Govern i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Instem al Govern a tancar el més aviat possible el camí iniciat", ha exposat en una nova declaració d'intencions, en la qual s'ha tornat a condemnar la violència de l'Estat.

De fet, des de l'ANC consideren que la repressió policial de l'1-O va ser "injustificable i desproporcionada" i han volgut reconèixer el paper de totes les persones implicades en la votació, des de voluntaris, passant per alcaldes i treballadors municipals, fins als mateixos votants. "Ens volien agenollats i ens han trobat alçats. Volien que fossim debils i ens han trobat forts i units", ha sentenciat.

Alcoberro, nou vicepresident

L'encarregat de llegir el text ha estat el nou vicepresident de l'entitat, Agustí Alcoberro, en una trobada del secretariat a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme). L'entitat independentista ha reunit el seu secretariat a la població maresmenca per analitzar la situació política a Catalunya i decidir quines accions emprèn l'ANC en les properes setmanes.

Així ho ha comunicat el president de l'ANC, Jordi Sànchez.