"Exigim responsabilitat, coratge i generositat als nostres diputats independentistes en nom de tots els qui hem dipositat la nostra confiança en ells, i que tinguin present l'acord de governabilitat que van contraure davant el país i els seus votants". Amb aquestes paraules, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet avui una crida a la unitat per garantir la tramitació dels pressupostos.

Poc abans que a les 10.00 hores s'iniciï el ple parlamentari que ha de debatre i votar les esmenes a la totalitat al projecte de llei dels pressupostos catalans, l'ANC ha fet públic un comunicat en el qual recorda als diputats de JxSí i de la CUP que "el procés d'independència només funcionarà a través de la unitat".

L'ANC ha volgut recordar als diputats del bloc independentista que l'aprovació dels comptes "és l'única via per poder desenvolupar les eines d'Estat necessàries per portar a terme el procés" cap a la independència.

L'associació reconeix "les dificultats per superar les diferències de model" entre JxSí i la CUP i assegura "veure amb preocupació i ser crítica" amb "l'estil" parlamentari que "està generant allunyament, desafecció i desconfiança" entre els partits i una societat civil que, segons el seu parer, "ha demostrat tenir un objectiu clar, la independència de Catalunya".

L'entitat, assegura en la nota, defensa aquest objectiu i compromís, i s'ofereix a promoure un marc de col·laboració i entesa entre les formacions independentistes.

L'ANC mostra la seva confiança que els diputats "sabran ser dignes de la confiança que el poble va dipositar en ells el 27-S i a l'acord de governabilitat" al qual van arribar JxSí i la CUP el mes de gener.