La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha fet una crida aquest dimarts de Sant Jordi a preparar-se per a un nou “embat unilateral” com el referèndum de l’1-O. Segons ha defensat la presidenta de l’entitat, el nou punt d’inflexió ha de ser “el definitiu” que porti els catalans “a la independència del país”.

Paluzie sosté que és necessari tornar a situar la independència al centre del debat i aposta per fer-ho amb la promoció de campanyes de consum estratègic, l’aposta pels sindicats nacionals o el suport als candidats nacionalistes a les cambres de comerç. “Hem d’ocupar tots els espais de poder que tenim”, ha destacat la màxima responsable de l’ANC.

La presidenta de l’ACN ha assegurat que la independència serà el que donarà la llibertat als presos polítics i exiliats. Per preparar-se per aquesta independència, Paluzie ha dit que cal “enfortir-se” i “apoderar” la societat civil “per l’embat que tornarà a venir”, un embat que serà “el definitiu”, ha assegurat. Segons la presidenta, és clau preparar-se per a la desconnexió “i no haver de dependre d’aquelles empreses que en moments decisius participen en les campanyes de pressió dels poders polítics espanyols”.

En aquest sentit, l’ANC ha volgut aprofitar l’acte de la diada de Sant Jordi per donar suport als candidats independentistes a les cambres de comerç que el mes de maig concorren a les eleccions d’aquest òrgan. “És des d’una concepció de no deixar espais de poder als altres que ens enfortirem i estarem preparats per al proper embat”, ha afegit.