L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han activat una caixa de solidaritat i dos comptes bancaris per poder donar suport econòmic a les persones sancionades per l'Estat arran del procés independentista.

Precisament aquest dimarts ha transcendit que el Tribunal de Comptes demana a l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega, l'exconsellera Irene Rigau i l'exconseller Francesc Homs, 5,2 milions d'euros de la seva butxaca per les despeses de l'organització de la consulta del 9 de novembre deL 2014.

El pagament es pot fer amb targeta al web caixadesolidaritat.cat i als comptes corrents següents: 

ES78 2100 5000 5102 0017 2439 (La Caixa)

ES41 3025 0002 4514 3338 9791 (Caixa d'Enginyers)

Òmnium: "No deixarem ningú pel camí"

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha apel·lat a la "solidaritat" dels ciutadans i s'ha mostrat convençut que s'arribarà a la quantitat per tal que "tothom tingui la tranquil·litat que ningú haurà d'assumir de la seva butxaca cap sanció".

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha alertat que la democràcia "no té preu", com tampoc el té el referèndum i ha assegurat que "ningú estarà sol". També s'ha dirigit a l'Estat espanyol per avisar-los que "amb aquestes pràctiques no fan més que posar en evidència aquesta deriva antidemocràtica". Com a resposta a aquesta deriva, "els catalans respondrem amb la celebració del referèndum d'autodeterminació", ha conclòs.

Les entitats no descarten fer algun tipus d'actuació amb motiu de la Diada per tal de recollir recursos per fer front a aquesta fiança, l'import de la qual quedarà fixat el 25 de setembre. La caixa de solidaritat creada ha recaptat ja 450.000 euros.