Les entitats sobiranistes han anunciat aquest vespre la convocatòria d'una gran mobilització pel dia 13 de novembre, en defensa dels càrrecs electes catalans imputats en processos judicials per la defensa del dret a decidir. Així ho ha fet saber el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, durant la concentració a les portes del Parlament en suport a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell.

La d'avui ha estat la primera d'un seguit de mobilitzacions que faran les entitats en els propers mesos. "Tots els demòcrates hem de sortir al carrer per denunciar l'abús de l'Estat que vol acabar amb la llibertat d'expressió dels nostres representants. Les entitats no fallarem", ha animat Sànchez.

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha assegurat que "si l’Estat espanyol ataca les institucions de Catalunya, ataca el poble i la resposta serà serena però unànime". Segons ha dit, qualsevol atac a les institucions de govern està considerat com "un atac al poble" i, per tant, pretenen respondre "de forma contundent".

Ha fet una crida a tot el poble de Catalunya perquè es mobilitzi "amb serenor", però que tingui ben present que l’única manera de preservar la democràcia a Catalunya "és preservar les nostres institucions i treballar pel dret a decidir del futur polític". "Demanem a tothom que ens tornem a posar les piles i sortim al carrer", ha afegit la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras.

Les entitats han emplaçat una vegada més l'Estat espanyol a negociar amb els representants polítics de Catalunya sobre el futur polític del nostre país. "Els contenciosos polítics es resolen mitjançant el diàleg", ha insistit Cuixart.