L'ANC i Òmnium ja han reunit els 2,1 milions d'euros per pagar la fiança dels membres del Govern de Puigdemont processats arran de l'1 d'octubre. El jutge Pablo Llarena va donar dos dies hàbils als 14 processats per abonar la fiança de responsabilitat civil pel delicte de malversació del que estan acusats. Concretament, va fixar una fiança de 2.135.948 euros per a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Clara Ponsatí, Toni Comín, Joaquim Forn, Josep Rull, Lluís Puig, Carles Mundó, Dolors Bassa, Santi Vila i Meritxell Serret.

El termini imposat per Llarena s'acaba aquest dimarts i, en cas de no dipositar els diners, se'ls embargarien els béns. Per aquest motiu, l'ANC i Òmnium han dut a terme durant tot el cap de setmana una campanya per recollir els fons​. Segons ha explicat aquest matí a Betevé el tresorer de l'ANC, Quim Arnau, les entitats sobiranistes han recollit més de 700.000 euros durant aquests tres dies. 

Actualment la Caixa de Solidaritat té una mica menys de 3 milions d'euros, per la qual cosa no quedarà a zero un cop abonada la fiança. Cal recordar que a través d'aquest mètode, l'ANC i Òmnium han pogut pagar les fiances dels consellers que van ser alliberats -alguns dels quals han hagut de tornar a la presó- i han fet diversos pagaments per evitar la presó preventiva d'altres investigats com els exmembres de la Mesa del Parlament.