L'ANC i Òmnium han demanat aquest divendres donacions per afrontar la fiança de 2,1 milions d'euros dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena contra els 14 processats per malversació ―Carles Puigdemont i 13 consellers― en la causa sobre el procés sobiranista.

En un missatge a les xarxes socials, les dues entitats sobiranistes afirmen que no reconeixen el delicte que se'ls imputa, però demanen que tot i així cal "ajudar" a pagar-la als afectats i recorden que només tenen dos dies per abonar-la. "En cas de no fer-ho dins del termini establert, el jutge procedirà a embargar l'habitatge familiar dels empresonats i exiliats. Tenim pocs dies!", avisen.

Les dues entitats sobiranistes critiquen que amb aquesta fiança l'únic que vol l'Estat és "empitjorar el sofriment dels presos i el seu entorn pròxim" i lamenten que continuï el que consideren com una injustícia contra el moviment sobiranista.

Les donacions ciutadanes aniran a parar a la Caixa de Solidaritat, que van crear les dues entitats per afrontar les fiances vinculades amb el procés sobiranista i ja han fet diversos pagaments que han evitat la presó preventiva d'alguns d'investigats.