ANC i Òmnium fan una crida a la ciutadania a tornar-se a concentrar dijous que ve a les 19.30h a la Gran Via amb rambla de Catalunya, a prop d'on es troba la Conselleria d'Economia de la Generalitat, coincidint amb el primer aniversari del 20 de setembre.

"Reivindiquem el nostre dret a la llibertat d'expressió i manifestació cívica i democràtica. Hi vam ser i hi tornarem a ser!", afirmen les entitats sobiranistes just un any després del "gran atac a les institucions".

El 20 de setembre de l'any passat es van produir diverses detencions de membres del Govern relacionades amb l'organització de l'1-O i agents de la Guàrdia Civil van entrar a la seu del Departament d'Economia a la rambla de Catalunya. Milers de persones van concentrar-se al llarg del dia davant de la conselleria.

Precisament per la concentració de ciutadans davant del departament protestant per l'acció judicial, el llavors president de l'ANC, Jordi Sànchez, i l'encara líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, són en presó preventiva acusats de ser responsables d'obstaculitzar l'actuació judicial.