L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) continua preparant la jornada reivindicativa de la Diada 2022. Més enllà de la manifestació unitària de l'independentisme que tindrà lloc aquest Onze de Setembre i les diverses accions sorpresa que ja ha anunciat, l'entitat també treballa en una altra línia: la de les seves delegacions internacionals. I és que, amb la intenció de fusionar política i cultura en els esdeveniments de la Diada Nacional de Catalunya, les assemblees exteriors de sis països ja han anunciat els actes que duran a terme: són Bèlgica, els Països Baixos, Anglaterra, França, Mèxic i els Estats Units. A tots ells, es combinaran les tradicions catalanes amb la reivindicació del dret d'autodeterminació i la independència del país.

A Bèlgica, l'Assemblea, representada pel secretari nacional i coordinador d’incidència política, Josep Lluís Rodríguez, participarà en l’homenatge al Marqués de Rubí, figura cabdal de l’exili després de la caiguda de Barcelona el 1714. Serà a la fortalesa medieval d’Anvers Het Steen, i comptarà amb una actuació del grup de rumba catalana Dumingu. A Brussel·les, els catalans cantaran els Segadors al voltant del famós Manneken Pis, vestit de rabadà per l’ocasió, abans de participar en un vermut gratuït a una cerveseria de la ciutat. A París, la delegació francesa organitzarà una manifestació a la Place de la République, mentre que a Niça es farà un pícnic amb intercanvi de llibres. Per la seva banda, l’ANC Països Baixos ha organitzat una jornada farcida d’activitats a Amsterdam, incloent-hi una marxa de barques portant estelades, un dinar popular i una classe de sardanes.

La branca de l’Assemblea a Anglaterra ha preparat un gran esdeveniment a Londres, amb una conferència sobre les Rutes per la Llibertat que relata la història dels catalans que durant la Segona Guerra Mundial es van jugar la vida travessant la frontera pels Pirineus per a salvar milers de persones que fugien del franquisme. També hi haurà actuacions musicals, balls tradicionals i castells, i un dinar popular. Hi participarà el vicepresident de l'Assemblea, Jordi Pesarrodona. Fora del continent europeu, la diàspora catalana també organitzarà trobades. Als Estats Units, els catalans faran trobades i activitats a Washington, Minnesota i Dallas, entre altres indrets. I a Mèxic, l’assemblea exterior també ha organitzat una trobada de catalans a la capital del país.

Les assemblees exteriors de l’ANC treballen i col·laboren amb organitzacions locals, ONG i representants polítics arreu del món per a informar sobre la situació política a Catalunya i guanyar suports pel moviment independentista. Aquestes branques exteriors de l’Assemblea animen tothom interessat a contribuir i treballar per la causa independentista catalana des de l’exterior a posar-s’hi en contacte per obtenir més informació o formar part dels seus esdeveniments.

Delegacions internacionals a la manifestació de Barcelona

D'altra banda, la gran manifestació unitària de l'independentisme aquest diumenge també tindrà cert vincle internacional. I és que l'ANC ha organitzat un punt de trobada al final de la Rambla, a prop de la plaça Colom, que servirà de punt d’informació per a visitants internacionals sobre la lluita catalana per la independència i les accions internacionals de l’Assemblea. També permetrà acreditar els convidats de delegacions exteriors que s’uniran a la capçalera de la manifestació d’enguany, així com pels mitjans i corresponsals internacionals que cobreixin l’esdeveniment. Enguany, la capçalera de la mobilització comptarà amb l'assistència de representants d'Euskadi, Galícia, Castella, Flandes, el Rif, la Cabília, Portugal, el Sàhara, Ucraïna, el Vèneto, Biafra, el Xinjiang, el Kurdistan, i Còrsega, entre d’altres.