L'Assemblea Nacional Catalana recomana als manifestants que en aquests moments estan tornant cap a l'aeroport de Brussel·les que s'hi desplacin utilitzant tren o metro en lloc d'autobusos, tal com estava previst. A causa del col·lapse que hi ha al centre de la capital belga, la policia no deixa arribar els autobusos llogats fins al punt de trobada amb els manifestants.

Entre els afectats, hi ha centenars de persones que s'havien desplaçat a Brussel·les en algun dels 11 avions organitzats per l'ANC o per agències de viatges. Es tracta de vols xàrter que havien contractat prèviament el transport des de l'aeroport fins al centre de la ciutat, d'anada i tornada. Aquest servei de tornada no s'està podent dur a terme amb normalitat i, per això, es recomana buscar alternatives.

Des de l'Assemblea, també s'ha demanat tranquil·litat a aquells que tenen problemes per arribar a l'aeroport i asseguren que els avions no marxaran sense els passatgers.

La millor ruta des del centre de Brussel·les és anar fins a l'Estació Central (amb metro o a peu) i, tot seguit, agafar un tren fins a Brussels Airport - Zaventem: