L'ANC ha anunciat avui que mantindrà la mobilització de la Diada, però amb fortes mesures de seguretat, segons ha avançat RAC 1. El cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, va aconsellar ahir no fer grans mobilitzacions  com les del 11-S per l'evolució de la pandèmia. Ara bé, segons ha dit avui l'ANC, es faran respectant les mesures de seguretat i sanitàries pertinents.

En aquest context, es realitzaran múltiples manifestacions estàtiques i descentralitzades en diversos indrets del territori amb la idea que cada persona tingui un punt a prop de casa. Amb això, segons l'ANC, es vol evitar grans desplaçaments com, per exemple, que moltes persones vinguin a Barcelona per participar en un acte central de la Diada. A més, per garantir el distanciament social hi haurà marques a terra que assenyalaran on s'ha de col·locar cada persona.

manifestacio diada 2019 plaça espanya - Sergi Alcàzar

Una imatge aèria de la manifestació de la Diada de l'any passat / Sergi Alcàzar

Acte central a Barcelona

Tot i que la mobilització es farà en diferents punts del territori, hi haurà un acte polític central a Barcelona amb diversos parlaments amb la idea que es pugui seguir arreu de Catalunya. Aquest tindrà lloc davant la seu de l'Agència Tributària espanyola situada a plaça Letamendi.

En la capital catalana també hi haurà altres actes en punts emblemàtics de la ciutat com l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça de la Universitat; el Banc d’Espanya, a la plaça de Catalunya; i la seu de la Seguretat Social espanyola, a la cruïlla del carrer d’Aragó i el passeig de Gràcia.

Enguany la Diada portarà per lema: El deure de construir un futur millor, el dret de ser independents. Amb això, es vol ressaltar que la independència és més necessària que mai. 

En un altre context, es vol evitar pantalles gegants. En cada punt de la manifestació hi haurà un fotògraf per captar imatges d'aquesta manifestació de la Diada marcada per la pandèmia.

Mobilització virtual

D'altra banda, també es realitzarà una mobilització virtual a xarxaindependencia.cat. A través d'aquesta, es vol crear vincles virtuals amb altres persones, blocs solidaris i assemblees de base mitjançant codis QR. Es tracta d'un repte solidari, ja que amb cada codi es realitza una aportació econòmica per a aquests blocs solidaris: sanitat, cultura i llengua, medi ambient i social.

Aquests diners s'invertiran a pal·liar els efectes de la crisi sanitària desencadenada per la pandèmia de la Covid-19.