L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha acusat avui de "no dir la veritat" al diari La Vanguardia. El motiu del retret és un informe que publica el rotatiu del Grup Godó a la seva secció de política, amb el títol de "El somni català" i en el qual sosté que "Catalunya comença a assimilar un possible pacte amb Madrid i deixa enrere el trienni rupturista".

L'ANC, organització impulsora juntament amb Òmnium de les grans manifestacions per la independència, ha fet públic el seu malestar amb el diari a través del seu compte de Twitter, en el qual al seu torn reprodueix el tuit de La Vanguardia referit a la peça en qüestió:

La tesi de l'article és coincident amb els plantejaments de l'anomenada Operació Diàleg, que impulsa la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i les afirmacions recurrents de l'Executiu de Mariano Rajoy en el sentit que l'independentisme estaria retrocedint a la societat catalana.

El text, sustentat en suposades dades demoscòpiques, assegura que "el 'moment populista' de ruptura” que va esclatar a la fi del 2012, ja hauria quedat enrere". "I encara que les apel·lacions al diàleg semblen extraviar-se en l'enorme distància de les respectives posicions, el xoc de trens ja no figura com l'única opció", afegeix.