Ja falta poc perquè la societat civil surti al carrer per celebrar la Diada d'enguany. Però, tal com ja havien avançat des de l'Assemblea Nacional Catalana, l'activació de les bases independentistes per a pressionar els partits no acaba amb l'11-S, sinó que també es produiran diverses mobilitzacions durant l'1, 2 i 3 d'octubre.  Avui, l'ANC ha concretat alguns detalls sobre aquestes darreres dates, tot compartint un missatge clar: "L'11-S inundarem Barcelona. L'1, 2 i 3 d'octubre mobilitzarem el país sencer!". 

 

TUIT ANC OCTUBRE

Tuit compartit al perfil de l'ACN on revelen com accedir a tota la informació sobre els actes de l'edició del 2021 / Twitte Assemblea Nacional Catalana 

 

La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, va explicar que "el fet que l'1-O sigui divendres permetrà allargar les accions fins al diumenge 3-O". Així doncs, ja s'han fet públiques les localitzacions dels actes i mobilitzacions previstes pels primers dies d'octubre de 2021. 

Divendres 1 d'octubre

En la commemoració d'una data que va quedar marcada per la celebració del referèndum d'autodeterminació ara fa gairebé quatre anys, els esdeveniments es dividiran en tres fases:

Primerament, un acte a la Catalunya Nord. Segons s'assenyala al portal web de l'ACN,  a primera hora de la tarda es farà "un acte polític per reivindicar el paper de la Catalunya Nord en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes del referèndum".

Un cop hagi finalitzat l’acte polític, "una columna de vehicles, encapçalada per un vehicle amb urnes de l’1-O, anirà fins a Figueres". Allà, tindrà lloc un concert per concloure la jornada. 

Però no totes les urnes es quedaran en aquest punt, Sinó que arribaran a diferents punts arreu del territori, on s'organitzaran actes polítics. Els punts estaran directament vinculats amb el referèndum "(llocs on hi va haver atacs rellevants o on es van poder prevenir els atacs de l’Estat espanyol amb imaginació i creativitat)", continua el comunicat. 

 

mapa anc 1o

 

Mapa dels Països Catalans compartit per l'ANC per il·lustrar les previsions de l'1-O. 

 

Dissabte 2 d'octubre

L'endemà, es duran a terme tres marxes simultànies per "reivindicar l’1 d’Octubre i la independència". D'aquestes, una es produirà de forma íntegra a Catalunya (de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva, passant pel centre de Girona), mentre que dues començaran en altres territoris dels Països Catalans (una, de Vinaròs a la Ràpita i l'altra, a Ponent). 

 

països catalans anc 2o

 

Mapa dels Països Catalans compartit per l'ANC per il·lustrar les previsions del 2-O. 

Diumenge 3 d'octubre

Finalment, al matí tindrà lloc a la ciutat de Barcelona un acte polític "amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d’octubre en el marc de la Plataforma 3 d’Octubre".

 

Manifestació 11-S

La manifestació de l'11-S serà centralitzada a la ciutat de Barcelona i es basarà en una marxa que anirà de la plaça Urquinaona fins al Parlament de Catalunya. Davant de la Cambra catalana és on l'entitat té previst fer els parlaments.

Aquest recorregut i el fet mateix que l'entitat dugui les bases fins davant de la institució forma part de la pressió que es vol exercir cap als partits. De fet, en el comunicat de presentació, l'entitat ja alerta que cal que la societat estigui preparada "per quan fracassi la via dialogada i/o hi hagi una sentència ferma internacional, per tal de guiar els partits i les institucions en aquest camí".

 

recorrido diada 2021 assemblea - assemblea

Recorregut de la marxa de l'11-S /  Assemblea

 

 

Imatge principal: edició anterior de la Diada /  Carles Palacio