L’Assemblea Nacional Catalana s'ha reunit amb diferents representants del Bundestag a Berlín per seguir internacionalitzant la causa catalana i ha participat en dos importants fòrums internacionals de les Nacions Unides i de l’OSCE.

La presidenta de l'entitat sobiranista, Elisenda Paluzie, juntament amb el vicepresident del Parlament, Josep Costa, es van reunir aquest dijous amb els diputats del partit d’esquerra Die Linke Zaklin Nastic, Andrej Hunko i Diether Dehm.

Els diputats els van traslladar el seu suport per la causa catalana i es van mostrar diposats a tornar a portar la qüestió al Bundestag per tal que es discuteixi la qüestió catalana.

Paluzie i Costa també es van reunir amb el president de la Societat Internacional per als Pobles Amenaçats (STPI), Jan Diedrichsen, organització que es dedica a la protecció de minories d'arreu del món que es troben oprimides sota governs autoritaris. Els representants catalans van exposar, en aquest cas, les possibles solucions a la crisi política entre Catalunya i Espanya.

L'assemblea exterior de Berlón va organitzar en aquest marc la xerrada "La democràcia en decadència: preguntes sobre l'estat de dret i els drets humans a Catalunya i Espanya", a la sala oval del cinema cultural Babylon. En la trobada es van tractar les conseqüències per a Europa del conflicte català i la vulneració de drets civils i democràtics que han rebut els ciutadans independentistes per part de l'Estat. D'altra banda, es va apel·lar a la ciutadania europea en divorci pacífic.

Una representació de l'Assemblea també va participar aquesta setmana en la XII edició del fòrum de les Nacions Unides, que es va celebrar el 28 i 29 de novembre a Ginebra, sobre els drets de les minories, on es discutia la protecció dels drets lingüístics. Eva Riera, la secretària nacional de l'ANC, va denunciar la discriminació lingüística que pateixen els catalans en institucions públiques i en especial, en la justícia. 

A més a més, el passat 21 i 22 de novembre, el secretari nacional Jordi Vilanova va participar a Viena en la tercera edició del fòrum Supplementary Human Dimension Meeting de l’OSCE sobre el dret a reunió pacífica, que estava centrat especialment en pràctiques i legislacions que regulen les “assemblees digitals”, a més dels rols dels observadors internacionals.

La qüestió catalana, a París

L'ANC també participarà dimarts que ve en un acte públic a París en solidaritat amb Catalunya. 

Hi assistirà Marie-Pierre Vieu, exeurodiputada, Sergio Coronado, exdiputat al Parlament francès, Christian Mahieux, que intervindrà per Solidaires, i Dominique Noguères, vicepresidenta de la Lliga de Drets Humans, que a més a més revisarà el judici al procés.