L’ANC ha començat una campanya que, sota el lema “El mandat de l'1-O no és simbòlic! Publiqueu-ho en el DOGC", vol aconseguir que la DUI es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

En un comunicat aquest diumenge, l'Assemblea ha informat que aquest dissabte ha presentat una e-petició per fer arribar la demanda, ja que consideren que aquesta proposta de resolució es va aprovar per majoria absoluta al Parlament i es va proclamar "la Constitució de la República catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social". La iniciativa convida els ciutadans —en exercici del dret de petició individual o col·lectiva— perquè facin arribar les seves peticions per via telemàtica al Parlament.

Convocatòria presencial

A més, l'ANC anima l’independentisme a sumar-se dissabte que ve —quan es complirà un any de la declaració— a una convocatòria per fer la petició de forma presencial. En concret, han demanat que s'apropin al registre, el 27 d’octubre de 9 a 14 hores, a la Conselleria de Vicepresidència i Economia i Hisenda de Barcelona, i a les Delegacions Territorials del Govern a Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa.

També han anunciat que en cadascun d'aquests municipis, a les 11 hores, organitzaran un acte per explicar les peticions i "reivindicar el mandat de l'1 d'octubre, quan es compleix un any de la celebració del referèndum i davant l'absència de voluntat de dur a terme l'aplicació del seu mandat".