La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, adverteix a les bases d'Esquerra que l'acord amb el PSOE per investir Pedro Sánchez "té uns riscos enormes". L'ANC ha fet aquesta roda de premsa, precisament abans que les bases dels republicans es reuneixin dijous per avalar l'acord: "Fem una apel·lació a les bases d’Esquerra perquè prenguin una posició valenta. Fem una apel·lació a la reflexió".

Paluzie considera que les "batalles" continuaran produint-se i no es mostra optimista amb el canvi de rumb que pugui tenir el govern espanyol i el poder judicial: "Negocies un govern amb aquells que t'estant vulnerant, ni tan sols es pronuncien políticament". Des de l'Assemblea consideren que tenen "la responsabilitat d'advertir perquè es reflexioni sobre aquesta mena d'acord". 

Sobre les conseqüències en el govern català, Paluzie també s'ha pronunciat: "És evident que aquesta mena d'acord posa en risc la unitat de l'independentisme". Ha criticat algunes decisions anteriors de Junts per Catalunya però, ara, ha centrat la crítica i ha demanat "responsabilitat" a Esquerra.