L’ANC i Òmium trenquen finalment el silenci en aquesta campanya. Les dues grans entitats del sobiranisme civil, junt amb l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), estan estudiant convocar un acte conjunt amb els partits que integren Junts pel Sí, és a dir, Convergència –que encapçala la coalició Democràcia i Llibertat– i ERC, a més de Demòcrates de Catalunya i MES, per cridar a la participació a les eleccions del 20 de desembre, segons ha sabut El Nacional.

La iniciativa, que ha sorgit de l'ANC, es proposa mobilitzar els votants que van anar a les urnes el 27S i contrarestar la pressió de Ciutadans i En Comú Podem que amenaça de desplaçar del primer lloc les formacions independentistes, DiL i ERC. Els últims dies, els líders i candidats de les dues formacions han redoblat els esforços en aquesta direcció.

Aquest dijous

La proposta inicial de les entitats convocants seria organitzar l'acte aquest mateix dijous, és a dir, el penúltim dia de la campanya. Això no obstant, tot estaria pendent de les agendes electorals de les respectives forces polítiques, que encara mantenen converses per prendre una decisió.

El pacte de no agressió entre Convergència i ERC ha funcionat sense cap problema. Al llarg de la campanya no s'ha produït cap mena d'enfrontament entre les dues candidatures, que han mantingut una comunicació constant i sense problemes.

La CUP crida a l'abstenció

Precisament avui, la CUP, que no concorre a les eleccions, ha fet una roda de premsa per demanar l’abstenció diumenge vinent. La CUP ha argumentat que participar en el 20D significaria “participar d’un marc polític que nega els drets dels Països catalans”.