La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha qualificat aquest dissabte de "gravíssima" l'entrada de Mossos d'Esquadra en algunes escoles catalanes a la recerca de llaços grocs i ha instat a "no tolerar" actuacions d'aquesta mena, amb les quals, a parer seu, es pretén "ocultar que hi ha presos polítics".

En declaracions als periodistes, Paluzie ha dit aquest dissabte que "el que va passar ahir amb l'entrada dels Mossos en escoles en horari lectiu, arribant a l'extrem d'esborrar amb pintura blanca un mural pintat per nens i nenes, és gravíssim i no s'hauria de tolerar".

Segons l'entitat sobiranista, "sota la pretesa exigència de la neutralitat en campanya electoral, cosa que és comprensible perfectament, hi ha la voluntat d'amagar que hi ha presos polítics, perquè els molesten les nostres idees".

Paluzie ha fet aquestes declaracions abans de participar en un acte a Barcelona de suport a "preses, exiliades i represaliades polítiques", amb motiu del primer any de l'empresonament de la presidenta del Parlament, Carme Focadell.