L'Assemblea Nacional Catalana considera que els escrits d'acusacions tant de la fiscalia com de l'Advocacia de l'Estat evidencien que en el govern espanyol "no hi ha hagut cap canvi d'actitud'' i l'acusa de continuar impulsant ''una operació de persecució política de l'independentisme''. L'entitat sobiranista també demana de forma ''urgent'' una ''estratègia conjunta'' per aplicar el mandat de l'1-O i ''consolidar la República catalana''.

Per l'ANC, cal iniciar un procés ''definitiu'' per dir ''alt i clar'' que no s'acceptaran més ''aquesta humiliació i sotmetiment a un estat demofòbic''. Per això, demana ''força i determinació'' en una ''mobilització constant'' per aconseguir implementar la independència. A més, l'entitat reclama una estratègia ''conjunta'' a l'independentisme i demana ''força'' a Europa per a una ''mobilització constant'' per fer efectiva la independència.

El govern espanyol segueix enrocat

L'ANC considera que l'estat espanyol continua ''enrocat'' en la repressió política basada ''en fets inventats'', perquè defensa que s'imputen delictes ''que no s'han comès'' pels quals es demanen penes ''extremadament greus''. Per això, i tenint de precedent que el tribunal alemany que jutjava Puigdemont va desestimar els delictes de rebel·lió i sedició, considera que el procés polític actual és propi de ''règims autoritaris'' que posen en evidència que no hi ha separació de poders a l'estat espanyol. 

Per això, l'ANC denuncia un procés ''antidemocràtic'' i exigeix el sobreseïment i l'arxivament de tots els processos oberts i, per tant, la llibertat de tots els processats i ''lliure retorn'' de les persones que estan a l'estranger.