L'Assemblea Nacional Catalana, reunida a Torroella de Montgrí, ha aprovat un nou full de ruta que persevera en el camí cap a "implementar la República", un procés que el seu vicepresident, Agustí Alcoberro, reconeix com a "llarg i difícil" per la "repressió policial i judicial".

El full de ruta intenta evitar qualsevol marxa enrere: l'ANC no entendria que es modifiqués la "majoria aritmètica clara" que té l'independentisme al Parlament. Des de l'entitat recorden que "és el poble de Catalunya" qui ha escollit els diputats i per tant "han de ser ells" els qui representin els ciutadans. "Tots aquells que han sortit escollits com a diputats han de poder exercir la seva funció, malgrat que estiguin injustament empresonats", subratlla Agustí Alcoberro.

Una de les línies principals de l'ANC per arribar al seu objectiu és internacionalitzar el conflicte amb l'estat espanyol. Alcoberro ha reconegut que "no hi ha solucions màgiques" i que "caldrà coratge". Segons Alcoberro, "caldrà estar pendent dels moviments de l'estat espanyol" alhora que ha volgut deixar clar que el problema de la unilateralitat no sorgeix de Catalunya, sinó de la negativa de l'Estat a negociar.