L'ANC ha definit el seu full de ruta aquest dissabte en l'Assemblea General Ordinària d'enguany. L'entitat independentista ha convocat eleccions pel proper 17 de març per a elegir el seu nou secretariat, a més d'anunciar una mobilització el proper 11 de març.

En la ponència aprovada, l'entitat independentista insta a Govern i Parlament a "implementar la República", amb la posada en marxa de normes que així ho acreditin. D'altra banda, l'ANC no s'oblida dels presos polítics. En aquest sentit, l'entitat vol seguir en les mobilitzacions i reclama a la ciutadania que prengui un paper protagonista en la nova etapa que comença.

L'entitat també ha iniciat la via per a renovar el secretariat nacional. Els socis de l'entitat han acordat convocar eleccions pel proper 17 de març per a triar una nova direcció, que fins ara ha estat amb la presidència vacant per la renúncia de Jordi Sànchez per participar a la candidatura de Junts per Catalunya.

Nou full de ruta

El text insta el Govern i el Parlament a "construir la República declarada", enfront la "involució democràtica i repressiva de l'Estat espanyol". D'altra banda, també es reclama el control de la hisenda catalana i de la força pública. El full de ruta és doncs més dur del que ara per ara es plantegen JxCat i ERC, que s'han apartat de la via expressada abans del 21-D i que aposten ara per donar un caràcter simbòlic, i no efectiu, de la declaració d'independència del 27 d'octubre.

Pel que fa a les mobilitzacions, des d'un òptica de resistència, enfocades a l'alliberament dels presos polítics, l'acabament de la vigència de l'article 155 i també la retirada de la causa de l'1-O contra el polítics independentistes.

S'havien presentat dues esmenes a la totalitat de la ponència presentada pel secretariat, d'un total de 116 que se sotmeten a votació. Una de les esmenes a la totalitat, que han estat rebutjades, plantejava una via més dura i aposta per l'apartidisme de l'entitat. És més, aquesta esmena plantejava fins i tot la dissolució de l'ANC si no acomplia amb els seus objectius.