L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fixat el primer trimestre del 2024 com a data límit perquè els seus socis decideixin si l'entitat impulsa una llista cívica per presentar-se a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. En un missatge gravat des del Fossar de les Moreres, la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha fet una valoració de l'any 2023 i ha celebrat que l'entitat "ha recuperat el pols de la mobilització als carrers". En aquest sentit, Feliu ha destacat que l'ANC ha mantingut el compromís amb la via unilateral "l'única via per arribar a la independència", és precisament per aquest posicionament que la presidenta de l'ACN considera que els ha portat a ser una entitat "incòmoda per a un sector de l'independentisme pròxim als partits que han canviat d'estratègia". 

"Fer real un nou embat"

Dolors Feliu ha recordat la mobilització que va organitzar l'ANC en la visita d'Emmanuel Macron i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Barcelona, i "hem recordat al Borbó que Catalunya no té rei". Utilitzant el lema 'Via Fora', que es va utilitzar per a la manifestació d'enguany de l'11-S, Feliu ha celebrat que van aconseguir repetir una manifestació massiva. "Hem denunciat la persecució de l'independentisme i el Catalangate, i hem acompanyat represaliades i represaliats". A més, la presidenta de l'organització ha recordat que com a acusació popular "hem aconseguit asseure una cinquantena de policies al banc dels acusats". 

"Encarem un 2024 mantenint-nos ferms en el nostre objectiu: assolir la república catalana, amb més mobilització, fent xarxa, treballant conjuntament amb tot l'independentisme". Precisament per assolir aquest objectiu és que l'Assemblea ha impulsat el pacte nacional del moviment civil per la independència i "proposem també l'impuls per combatre l'immobilisme dels partits: una llista cívica, una agrupació d'electors a les pròximes eleccions al Parlament amb l'objectiu de fer real un nou embat, on les institucions i la mobilització al carrer vagin juntes amb decisió i fermesa per avançar cap a la independència". 

Per concloure el seu missatge de Nadal, Feliu ha recordat que "l'ANC té molt clar el seu paper: treballar per la independència amb campanyes, projectes, accions i mobilització. Amb força i convicció ho podem tot. La independència no només és possible sinó que és inevitable quan un poble lluita per la llibertat. Només depèn de nosaltres. No deixem passar més temps!". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!