El membre del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Joan González, participa aquest dissabte en una ponència al Fòrum Social Mundial, que se celebra aquesta setmana a Mont-real, per explicar el procés català i les mobilitzacions massives dels darrers anys per reivindicar la independència de Catalunya.

González –convidat al Fòrum per la Societat Sant Joan Baptista, que coordina el comitè sobre l’Autodeterminació dels Pobles– també ha participat en diverses reunions amb moviments independentistes quebequesos.

En declaracions a l’ACN, González ha celebrat que els seus interlocutors durant aquests dies estiguin “bastant ben informats” i siguin conscients que el Govern té “un mandat democràtic i que prendrà decisions unilaterals en obediència absoluta al poble de Catalunya”.

L'11-S fa la volta al món

Segons González, els moviments independentistes amb els quals s’ha entrevistat han vist les imatges de les grans mobilitzacions dels darrers anys. 

El membre del secretariat assegura que en trobades amb entitats independentistes quebequeses “són conscients que hi ha un canvi de paradigma en la situació catalana” i ha quedat “sorprès perquè tenen força informació però els detalls no els acaben de conèixer”.

“Ha estat positiu que vinguéssim i parléssim amb els partits quebequesos”, ha afegit González, que també té prevista una trobada amb Oui Quebec, organització homònima a l’ANC al Quebec.

El membre del secretariat també ha celebrat haver-se trobat amb un ambient “d’empatia absoluta” amb el poble quebequès, que ja ha viscut dos referèndums, i assegura que s’han sorprès per com una població amb un nombre d’habitants similar hagi mogut “tanta gent, tants anys”.

La participació de l’ANC al Fòrum Social Mundial de Mont-real arriba pocs dies abans que l’entitat presenti públicament la ‘Setmana Catalana al món’ per reforçar la divulgació a l’estranger del procés català.