La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha descartat aquest dilluns impulsar unes primàries per formar una llista unitària independentista per a les eleccions generals del 28 d'abril, com han fet per a les municipals. En roda de premsa, Paluzie ha assegurat que, malgrat que creu que seria positiu, "el calendari no acompanya massa", perquè els comicis han estat convocats amb poca antelació i un procés de primàries d'aquest tipus requereix temps.

Paluzie ha explicat que l'ANC no s'ha plantejat fer aquestes primàries, malgrat que encara no ho han analitzat internament. No obstant això, ha destacat que un "gran resultat de l'independentisme seria important" en aquests comicis perquè creu que es podria exercir un bloqueig en les institucions de l'Estat.

La portaveu de Primàries Catalunya, Anna Arqué, ha afirmat que les primàries s'haurien de fer en totes les eleccions, de manera que creu que s'ha de plantejar la possibilitat de fer-ho també en les generals, encara que reconeix que "hi ha unes consideracions tècniques i temporals que hi influeixen".