La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha demanat aquest dilluns "dir prou a la vulneració de drets" perquè "reculant no avances, és evident", i ha cridat al Parlament a "no acceptar" que el president de la Generalitat, Quim Torra, perdi la condició de diputat.

En declaracions als periodistes als voltants del Parlament, on aquesta entitat independentista ha congregat aquesta tarda als seus simpatitzants, Paluzie ha reclamat als diputats que "es respecti la resolució del 4 de gener" amb la qual la càmera -amb els vots de JxCat, ERC i la CUP- va ratificar Torra com a diputat i president. 

Paluzie ha lamentat que fa "massa temps" que "preval la competència electoral entre els partits" mentre que el que en realitat és "essencial" és trobar "una estratègia unitària contra la repressió" i que "no es tolerin les vulneracions de drets polítics".

"Als partits els hi diem que no es pot continuar sense una estratègia ni a curt ni a mitjà ni a llarg termini, amb decisions que són fruit de la improvisació i el curt termini", ha afegit la presidenta de l'ANC. Paluzie ha avisat, en última instància, que "la gent està dolguda" i que "hi ha molta frustració".