El mateix dia que dos presos polítics més s'han sumat a la vaga de fam, l'ANC ha començat una cadena de dejunis públics i col·lectius en solidaritat. Segons ha avançat l'ACN i ha confirmat El Nacional, la plataforma Prou Ostatges, vinculada a l'entitat sobiranista, ha constituït una comissió coordinadora d'actes de suport. A la seva pàgina web qualsevol ja pot inscriure's al dejuni.

Segons l’ANC, que té la col·laboració d’altres entitats i col·lectius, promouen l’acció d’un dejuni col·lectiu “per posar de manifest el dèficit democràtic que viu l'Estat espanyol i la privació de llibertats a la qual estan sotmesos” els presos polítics i exiliats. I afegeixen: “Aquesta protesta i acció de consciència es fa especialment en suport i solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Turull, en la vaga de fam indefinida que han començat l’1 de desembre de 2018 per denunciar el bloqueig del Tribunal Constitucional”.

En el registre s’explica que “el dejuni de cada participant pot durar entre un mínim de 2 dies i un màxim de 7”, i que “sempre comencen i acaben a les vuit del vespre”. La persona que s’inscrigui ha de triar la població i dies durant els quals farà el dejuni.

L'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i l'exportaveu del Govern Jordi Turull van començar divendres una vaga de fam, a la qual s'han sumat els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull aquesta matinada. Una de les accions que aquesta comissió de coordinació ha posat sobre la taula és un dejuni de 24 hores el 6 de desembre, dia de la Constitució espanyola, per als diputats que vulguin fer-lo.

El grup de JxCat ja ha secundat la iniciativa. Segons informa l'ACN, la diputada Anna Geli s'encarrega de coordinar els dejunis del grup parlamentari. També s'ha estudiat la possibilitat que el dejuni del 6 de desembre es faci al Parlament.