L'Assemblea Nacional Catalana ha convocat una protesta davant els ajuntaments de tot Catalunya a les 20:00 hores per demanar la llibertat de Clara Ponsatí i protestar per la seva detenció. Ponsatí ha retornat a Catalunya aquest dimarts a la tarda després de més de cinc anys a l'exili. Després de fer una roda de premsa des del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha sortit caminant en direcció al Born i ha estat detinguda a la plaça de la Catedral per un agent dels Mossos d'Esquadra. Ara Ponsatí es troba a la Ciutat de la Justícia, on ja s'hi han concentrat manifestants i polítics de diferents partits per protestar i demanar la seva llibertat.

🔴 Clara Ponsatí torna de l'exili a Catalunya, DIRECTE | Última hora i declaracions

La convocatòria s'ha fet a través de la xarxa social Twitter. "A les 20:00 hores tothom davant els ajuntaments de cada poble i ciutat. Donem suport a la Clara Ponsatí i defensem la seva llibertat!", resa una piulada de l'ANC, que ha fet aquesta convocatòria per protestar davant la detenció de Ponsatí.

La CUP i Alerta Solidària també fan una convocatòria davant els ajuntaments

La CUP i Alerta Solidària també han fet pública una convocatòria davant els ajuntaments de tot Catalunya per protestar davant la detenció de l'eurodiputada de Junts. "Tots els col·lectius locals que treballeu per la llibertat de la nostra terra, cap a la plaça! Crit unitari: #ClaraLlibertat", resa una piulada d'Alerta Solidària secundada per la CUP. "Movem-nos!", diu la piulada dels anticapitalistes. Les concentracions de protesta es multipliquen arreu de Catalunya, i ja hi ha centenars de persones concentrades davant la Ciutat de la Justícia.

Clara Ponsatí, detinguda a Barcelona després de tornar a Catalunya cinc anys després

Els Mossos d’Esquadra han detingut a les sis de la tarda l’exconsellera i ara eurodiputada Clara Ponsatí a la plaça de la Catedral. Un agent de paisà s’ha identificat i l’ha detingut. L'exconsellera, que ha tornat avui a l'exili, ha sortit del Col·legi de Periodistes i ha començat a caminar en direcció al Born. Ha estat detinguda a l'altura de la plaça de la Catedral. La detenció l'ha fet efectiva un sotsinspector dels Mossos d'Esquadra.

Després de comunicar-li que havia de ser detinguda, l'exconsellera ha estat acompanyada fins a un cotxe de paisà de la policia catalana, que havia de ser traslladada per ser entregada al jutjat de guàrdia per l'ordre del Suprem. Els Mossos l'han detingut després que ella mateixa hagi explicat en directe, en una roda de premsa, que no s'entregaria, ja que no reconeixia la justícia espanyola.