El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha reaccionat al retorn de l'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí a Catalunya, que aquest dimarts ha abandonat l'exili per tornar a Barcelona, tal com ha pogut saber ElNacional.cat. "Ben tornada a casa, a la teva estimada Barcelona", ha assegurat el president a través de les xarxes socials. Puigdemont ha agraït a Ponsatí "les paraules, el compromís i l'exemple", i, especialment, li ha donat les gràcies "per no passar per Madrid a lliurar-te voluntàriament". 

🔴 Clara Ponsatí torna de l'exili a Catalunya, DIRECTE | Última hora i declaracions

Clara Ponsatí ha retornat per sorpresa aquest dimarts a Catalunya, posant fi a l'exili que va iniciar l'octubre del 2017 i que l'ha portat a viure durant cinc anys a Escòcia i a Brussel·les. Actualment, i després de la derogació del delicte de sedició, l'eurodiputada, igual com la secretària general d'ERC, Marta Rovira, està processada només per un delicte de desobediència, i l'ordre de detenció contra ella es limita a fer efectiva l'obligació de comparèixer a declarar. Després de la detenció de l'eurodiputada, el president a l'exili ha denunciat que és una acció "il·legal". "Però a Espanya, l'estat de dret importa més aviat poc", ha afegit. 

Carles Puigdemont també ha agraït a l'eurodiputada de Junts la seva ajuda per "reforçar el nostre compromís per la independència de Catalunya". "Ens veiem al ple del Parlament Europeu", ha afegit en una piulada, on ha valorat el retorn de Ponsatí.

Toni Comín, agraït amb Ponsatí

L'eurodiputat de Junts Toni Comín també ha parlat sobre el retorn de Clara Ponsatí a Catalunya. "Estimada Clara Ponsatí, germana d’exili, em fa un bot al cor de saber que estàs a casa, d’on mai hauries hagut de marxar, i que ja et pots retrobar amb la teva família i els teus amics allà", ha assegurat en una piulada. "Gràcies per seguir des de Catalunya la lluita que hem estat fent junts aquests anys des de l'exili", ha afirmat. A més a més, igual que Puigdemont, ha recordat que "d'aquí poc" es veuran al Parlament Europeu. "Celebrarem la teva tornada, amb tu, des de les nostres cases de l’exili i continuarem plegats, fins al final, el noble combat per la llibertat del nostre país", ha afegit.