L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit obrir una consulta interna telemàtica per fixar la seva posició davant d’una possible investidura a la presidència de la Generalitat. Durant demà i passat demà tots els socis i sòcies amb dret a vot podran decidir quina ha de ser la posició de l’entitat davant una possible investidura a la presidència de la Generalitat, si es manté l'aposta per Puigdemont o es canvia.

L’ANC ha pres aquesta decisió tenint en compte que el dia 22 de maig finalitza el termini per investir nou president o presidenta. Segons ha difós la mateixa entitat per mitjà d’un comunicat es preguntarà als associats si “ateses les pressions de les institucions espanyoles”, l'ANC ha de mantenir el posicionament actual a favor de la investidura de Carles Puigdemont, “d'acord amb el mandat del 21 de desembre”.

A més, l’ANC vol preguntar si en cas que els partits independentistes renunciïn a investir a Puigdemont “acceptant la pressió de les institucions espanyoles”, els socis estarien d’acord en acceptar un govern alternatiu o, per contra, “repetir les eleccions fins que s'accepti el resultat”.

Les votacions es faran a través del web de l’Assemblea, i la consulta serà oberta a tots els membres amb dret a vot. Un cop finalitzada la votació, els resultats es faran públics al mateix web de l’entitat.