L'Assemblea Nacional Catalana de Salou ha celebrat aquesta tarda una concentració per reivindicar la república catalana i la independència "com a eina per fer front a la crisi". La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, hi ha assistit per donar suport als membres de l'Assemblea que s'han vist atacats per l'alcalde del municipi, Pere Granados, segons denuncia la mateixa organització.

D'altra banda, en declaracions als mitjans, Paluzie ha carregat contra els partits independentistes, especialment els del govern, als quals ha acusat d'actuar sense "cohesió, intel·ligència, determinació i unitat". Paluzie també ha fet una crida a participar en els actes que organitzi l'ANC per la Diada de l'Onze de Setembre, malgrat la pandèmia.

"Dret a la manifestació"

Fa tot just una setmana, l'alcalde del municipi publicava en el seu perfil de Twitter una piulada on acusava l'Assemblea Nacional de Salou de posar en risc la salut de la gent amb la concentració convocada per a aquest cap de setmana. Davant d'aquesta acusació, l'ANC va reivindicar el dret fonamental a la manifestació i va assegurar el compliment de "totes les normes de seguretat i sanitat, com sempre fa l'independentisme".

Segons els assistents, la concentració, que ha començat a les set de la tarda, s'ha fet seguint les mesures de precaució contra la Covid-19, amb l'ús obligatori de mascaretes i la distància interpersonal de seguretat.