El Tribunal Constitucional ha decidit que serà la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i no l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) l'òrgan que resoldrà sobre la campanya de l'Assemblea Consum Estratègic, la qual va ser denunciada per Foment de Treball el novembre del 2018.

Així ho ha denunciat l'entitat en un comunicat aquest dimarts, apuntant que aquesta decisió és "una oportunitat" per a l'Estat per "castigar exemplarment l'Assemblea". "Avui s'ha tornat a evidenciar que a l'Estat espanyol la justícia està controlada políticament i no respon a principis democràtics i de respecte als drets fonamentals, sinó a la venjança i a la persecució ideològica", ha criticat.

L'Assemblea ha recordat que la denúncia de la patronal que presideix Daniel Sánchez Llibre es va presentar davant l'ACCO el 2019 i que "acabarà dictant-se a Madrid". "La patronal demanava la retirada del web i la campanya i, a més, que s'imposés una multa de 60.000€ a cada un dels seus representants legals", explica el text.

L'entitat independentista també ha denunciat que amb aquest trasllat del cas "s'han vulnerat, una vegada més, les competències de la Generalitat de Catalunya". "A través de la via administrativa i mercantil l'Estat espanyol està mirant d'assegurar-se una resolució en contra de l'entitat en una mostra més de repressió econòmica que busca acabar amb les entitats independentistes", denuncia l'escrit.

L'ANC ha denunciat també que "les demandes de Foment del Treball són un atac al consum responsable i de proximitat i representen una clara vulneració a la llibertat d’expressió de l’Assemblea". Va ser el passat 20 de desembre del 2019 quan el Jutjat Mercantil núm. 11 de Barcelona va executar les mesures cautelars que van comportar el tancament del web i la prohibició de fer cap mena d'acció pública de la campanya.

Els objectius de la campanya

La campanya Consum Estratègic tenia per objectiu "apoderar la societat catalana, en aquest cas en l’àmbit econòmic, mitjançant la presa de decisions de consum quotidià". "Cerquem una realitat econòmica desvinculada dels poders polítics i dels oligopolis que participen en la campanya de la por", assegura l'entitat.