L'ANC i els CDR han publicat un anunci a la premsa mexicana, coincidint amb la visita que hi fa avui el rei Felip VI. L'anunci, firmat pel CDR de Mèxic i l'Assemblea, assenyala que Catalunya "no té Rei" i demana la llibertat dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats.

"Els catalans que resideixen a la República mexicana, així com els fills de refugiats catalans que es van exiliar a aquest país, fidels als nostres compromisos democràtics i republicans, manifestem el nostre rebuig a la presència del rei Felip VI a Mèxic perquè considerem que representa una institució caduca, repressora, antidemocràtica, i declarem de manera emfàtica que Catalunya no té Rei. Llibertat presos polítics catalans i retorn dels dirigents polítics exiliats. Visca la República catalana", afirma l'anunci.

Felip VI ha viatjat a Mèxic acompanyat del ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, per assistir a la presa de possessió d'Andrés Manuel López Obrador, com a president de Mèxic.

L’ANC i el CDR de Mèxic han convocat per demà dissabte una concentració contra la presència al país de Felip VI, a l'Hemiciclo a Juárez, a les 14 hores.