El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha enviat una carta als associats de l'entitat sobiranista en què els insta a col·laborar amb "la caixa de solidaritat" que va posar en marxa recentment l'ANC per fer front a les multes de la justícia a polítics sobiranistes.

La missiva, publicada en un tuit de l'ANC, ha estat enviada per correu electrònic i demana els donatius esgrimint el següent motiu: "Que aprengui l'Estat que el seu poder té límits i que no ens frenarà!".

Els polítics sobiranistes ja multats per organitzar el 9-N són l'expresident Artur Mas i els exconsellers Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs i, a part d'aquesta multa, el Tribunal de Comptes ha obert un procediment perquè assumeixin la despesa que va costar fer la consulta —més de cinc milions d'euros—.

Llibertat vs. seguretat

La carta s'inicia amb una cita de Benjamin Franklin, un dels pares fundadors dels Estats Units: "Els que renuncien a la seva llibertat per obtenir de moment una petita seguretat, no mereixen ni la llibertat ni la seguretat", i critica l'"amenaça de sancions milionàries" contra representants dels catalans.

L'entitat sobiranista també demana aportacions econòmiques per un segon motiu i és enfortir la campanya que fa l'ANC a favor que la gent voti 'sí' en el referèndum anunciat per a l'1-O: "Donem múscul a la campanya del sí!".

A la carta s'adjunten els dos números de compte en els quals es poden aportar els diners i Sànchez es mostra convençut que a l'octubre hi haurà votació malgrat el rebuig de l'Estat: "El govern de Rajoy no se sortirà amb la seva. El referèndum es farà".

"Defensem coherentment els nostres governants. Fem tot el necessari per defensar la nostra dignitat, la democràcia i la llibertat. Junts fem imbatible el referèndum", acaba la carta firmada per Sànchez.