Tarda intensa a les files del PDeCAT. Primer, el diputat al Congrés Ferran Bel ha obert la porta a no bloquejar els pressupostos generals de l'Estat. Al cap d'una estona, la vicepresidenta del partit, Míriam Nogueras, ha exposat a través de les xarxes socials que el PDeCAT votarà 'no' als pressupostos de Pedro Sánchez. I Bel ha contestat de nou que d'aquesta qüestió "no se n'ha parlat".

Després d'aquesta picabaralla a les xarxes socials, l'ANC ha carregat contra Bel a través d'un fil a Twitter. "Hem hagut de mirar el calendari per assegurar-nos que el dia dels Innocents ja ha passat", han començat. "Ara resulta que es poden negociar els pressupostos amb aquells que avalaren la violència policial sobre els votants de l'1-O, els que aplicaren el 155 i els que empresonen, exilien i reprimeixen el nostre poble?", han preguntat.

"I sortir del FLA l'any que ve amb el permís d'Hisenda i amb les nostres finances que continuen depenent de l'Estat resulta que és un gran èxit i és treballar per la independència?", han continuat.

"L'única opció de tenir realment uns bons pressupostos socials i una justa inversió en infraestructures és fer efectiva la república catalana", han exposat.

"Cap gest de l'Estat espanyol vers l'anul·lació del judici de tots els presos, la fi de la repressió, el lliure retorn dels exiliats i el reconeixement del dret a l'autodeterminació de Catalunya a través d'un referèndum vinculant", han dit encara.

"Cada dia tenim més mostres que la via unilateral, tot i ser dura i difícil, és l'única opció que ens permet aplicar el mandat de l'1-O i ser independents", diu l'ANC per acabar.