L’ANC engega aquest mes de gener “la darrera campanya de l’Assemblea orientada a guanyar el referèndum” amb l’objectiu de convèncer els votants de partits com els comuns o el PSC, que no es defineixen com a independentistes però que tenen votants partidaris del referèndum. “Hi ha un interès per convèncer aquells ciutadans que han votat formacions que no són obertament independentistes. Sabem per les enquestes que entre els socialistes i els comuns hi ha percentatges partidaris de la independència. La seva opció electoral pot continuar essent la de sempre, però volem que no tinguin por a mostrar el seu suport a la independència”, ha apuntat el president de l’ANC, Jordi Sànchez.

“Sumant aquests perfils és on ens guanyem el suport al referèndum per una majoria còmoda”, ha dit Sànchez.

Sànchez ha presentat aquest dimarts la campanya “Fem futur” que busca crear un estadi d’opinió favorable al referèndum i al a la independència. L’ANC aposta així per “combatre la desinformació de l’Estat espanyol i la campanya de la por” –ha afirmat la vicepresidenta, Natàlia Esteve– i que “els ciutadans lliurement puguin prendre una decisió el dia del referèndum”.

“La nostra voluntat és aportar raons per al . Totes les enquestes donen un empat tècnic i el que pretenem és treballar en els propers sis mesos arreu del país on sabem que hi ha un públic per guanyar; un públic que encara no s’ha decidit a fer el pas pel ”, ha matisat Sànchez.

15 de gener a Sant Feliu de Llobregat

La campanya arrencarà el proper 15 de gener a Sant Feliu de Llobregat amb un acte dedicat a la mobilitat que afecta especialment aquesta zona.

Serà el tret de sortida a aquesta campanya que busca “carregar de raons” els ciutadans perquè apostin per la República.

La campanya la desplegaran les assemblees locals. Hi haurà un article setmanal i publicitat a mitjans locals sobre un tema a treballar que s’escollirà cada mes i que s’anirà explicant a través de diferents dinàmiques.  

L’ANC espera mobilitzar 5.000 voluntaris arreu del país que treballaran especialment a les zones on hi ha menys sensibilitat independentista com el Vallès Oriental, Terrassa o l’àrea metropolitana.