L’Assemblea Nacional Catalana i l’Asamblea Nacional Andaluza s'han reunit aquest dimecres a Barcelona, en plena campanya electoral andalusa i a quatre dies de la celebració dels comicis. L'objectiu és que aquesta trobada sigui la primera de moltes amb l'objectiu de defensar conjuntament el dret a l’autodeterminació "de les repúbliques de Catalunya i Andalusia".

Pedro Ignacio Altamirano, fundador de l’entitat que treballa per recuperar els drets de la comunitat nacional andalusa, ha valorat molt positivament la trobada. En declaracions a El Nacional, ha assegurat que aquesta col·laboració "desmunta la campanya que està fent Arrimadas a Andalusia per demonitzar Catalunya" i deixa al descobert "com menteix Ciutadans".

"El problema ja no és Catalunya, ni Andalusia, sinó Espanya", critica. Per Altamirano, la trobada també farà "callar les veus que diuen que ens odiem" i demostrar que Catalunya i Andalusia poden ser "dos pobles units". 

A la reunió, també hi han participat Montserrat Rossell, secretària de l’ANC, i Elisenda Romeu, coordinadora de mobilització de l’entitat, i ha durat prop d'una hora.