"Un nou embat civil, institucional i internacional". Aquest és el nou full de ruta que l'ANC, que té l'objectiu d'enfrontar l'embat en aquests tres àmbits. El Secretariat Nacional de l'Assemblea ha votat aquest dissabte en ple extraordinari les línies generals del nou full de ruta. L’entitat constata un "canvi de cicle" després d’una etapa de "desmobilització", i vol impulsar un nou "embat independentista" contra l'Estat. Les bases de l'ANC votaran la proposta del full de ruta durant l'Assemblea General Ordinària que tindrà lloc del 18 al 23 de maig. El contingut sencer es farà públic a l’acte polític del 18 de juny.

L'ANC reconeix que després del primer procés per la independència entre el 2012 i el 2017, l'independentisme ha viscut anys difícils, tot i que, també consideren que s'han après moltes coses. Entre elles, assenyalen la necessitat de mantenir la mobilització permanent en el moment de fer-se efectiva la declaració d’independència, i la necessitat d’una classe política absolutament compromesa en el manteniment i desplegament de la República Catalana, un cop proclamada.

Nou embat independentista

L'ANC situa el nou embat independentista, en diversos esdeveniments multitudinaris organitzats per l'independentisme, entre els quals destaca la manifestació de la Diada, tot i que recorden que el Govern va fer una crida a no participar, la mobilització el passat 6 de desembre on protestaven contra el canvi en la legislació espanyola sobre el delicte de desordres públics agreujats pactada entre el govern espanyol i el català, així com la manifestació convocada a peu de la muntanya de Montjuïc en el marc de la cimera hispanofrancesa aquest gener, amb la visita del president del govern espanyol. Pedro Sánchez i Emmanuel Macron. Amb tot, l’entitat certifica que "estem davant d’un nou embat independentista", i així ho reflecteix el seu full de ruta.

L’entitat remarca que aquest nou embat per la independència té tres fronts de lluita: el civil, l'institucional i l'internacional. Pel que fa al front civil, l'ANC planteja el Pacte Nacional del Moviment Civil per la Independència com una "eina d’anàlisi, creació de sinergies i d’actuacions en l’àmbit de la mobilització", i per a la creació de nous espais de poder civil per a l’independentisme, des del sindicalisme a les cambres de comerç i a l’empresariat. I pel que fa a l'institucional, reivindica la necessitat que "l’independentisme unilateral recuperi el lideratge a les institucions" i es plantegin noves iniciatives com la llista cívica per aixecar la declaració d’independència. Per últim, en el front internacional, treballarà per projectar "la realitat nacional catalana i la lluita independentista i denunciar les actuacions antidemocràtiques dels estats espanyol i francès cercant suports i complicitats per a la causa catalana".

Amb tot, l'Assemblea demana fugir de "l'autonomisme i del pacte sense escrúpols amb el govern repressiu de l’Estat i els partits del 155".