L'ANC ha anunciat aquest diumenge les accions que pretén organitzar de cara al trasllat dels presos des de presons catalanes fins a Madrid, que es preveu per aquest dimarts.

Primer de tot, animen a penjar l’estelada al balcó. A banda d'això, les seccions territorials ocuparan els vorals i ponts de la carretera per on passaran els presos en direcció a Madrid i animen a portar pancartes i estelades. "Els donarem tot l’escalf que puguem abans de marxar", criden.

Al vespre d'aquell mateix dia, s'organitzaran concentracions a les capitals de comarques sota els lemes #fakejustice i #makeamove. A Barcelona, la concentració es farà els dimarts a les 19h als Jardinets de Gràcia.

Paral·lelament, es penjaran pancartes amb el lema "fake justice" a edificis i ajuntaments amb la intenció de denunciar a nivell internacional "que s’està vulnerant el dret a l’autodeterminació i que cal que s’hi impliquin". Dos dies després, l'acció culminarà amb unes noves pancartes: “Self-determination is a right, not a crime. Make a move”.

Les iniciatives, però, no acabaran només els dies del trasllat. L'associació independentista també avança que a partir de l'endemà, és a dir, a partir del dimecres, estaran davant del Palau de la Generalitat "per reclamar-los què estan fent per aplicar el mandat de l’1-O". En aquest cas encara no es concreta el format que tindrà l'acció, cosa que s'avançarà en els propers dies.