La comissió permanent de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha proposat fer una aportació de 20.000 euros + IVA per finançar l'acte del Consell per la República que se celebrarà dissabte a Perpinyà, i que comptarà amb la presència dels eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, i la participació a través de vídeos i cartes de presos i altres exiliats.

Segons ha pogut saber l'ACN, aquest dimecres es va fer arribar la proposta d'aportació econòmica als membres del Secretariat, que hauran de votar abans de les 19.00h del divendres si ho validen. El reglament de l'entitat obliguen a que qualsevol despesa superior a 10.000 euros rebi el vistiplau de tot el Secretariat i no només de la permanent.

Fonts de l'Assemblea han explicat a l'ACN que aquests més de 20.000 euros són una aportació afegida a la despesa que ja suposa la logística de l'acte en la que participen, junt a Òmnium, i que respon a que són membres del Consell per la República.

Avui també s'ha sabut que l'ANC posarà a la venda unes noves samarretes coincidint amb l'acte del Consell per la República. L'entitat independentista, com a membre del consell i coorganitzadora de l'acte, tindrà dues paradetes dins del recinte de l’acte per vendre el nou merchandising.