El qui fou el líder del PNB al Congrés dels Diputats, Iker Anasagastitambé s'ha pronunciat sobre la sentència que, finalment, ha acabat per inhabilitar el president Quim Torra per no haver despenjat una pancarta en defensa dels presos polítics.

Al polític nacionalista s'ha recolzat en dos fet que han succeït i no tenen, de moment, conseqüències per demostrar que desproporcionada és la sentència contra el president Torra. El primer és l'Estatut de Guernika, com diu el mateix Anasagasti, "és una llei orgànica, no es compleix i no passa res" i el segon, la fugida del rei emèrit, "Joan Carles de Borbó es va a Abu Dhabi a gaudir de la vida, després de denúncies vàries, i no passa res", en canvi a Torra, per penjar una pancarta "i no et posen una multa, sinó que et tallen el cap".

És per això que el polític nacionalista assegura que la gestió de la rebel·lia de Torra l'enalteix i que, per contra la Justícia s'ha demostrat, plena de porqueria, injusta desproporcionada i que no és igual per a tothom, i remata amb un clar i contundent "autèntica vergonya".

Durant el seu text, Anasagasti recorda una anècdota amb el president Torra, quan l'any 2015 li va explicar la història del Mercat del Born des de l'època dels romans fins el 1714, el mateix Anasagasti reconeix que va quedar impressionat.