La dona anarquista que va cremar un furgó de la Guàrdia Urbana ha provat la mel 'de la fama' al seu país d'origen: Itàlia. Diaris com La Stampa o la Repubblica li dediquen amplis reportatges després de protagonitzar un acte vandàlic a Barcelona coincidint amb les protestes de Pablo Hasél. Fins i tot l'han analitzat al detall per saber qui és: es tracta de Sara Caterina Cassicia, de 35 anys i procedent dels moviments okupes de Torí.

Molt activa a les xarxes socials, ara menys, va enviar un missatge, segons recull el diari El Mundo, a un amic seu just abans de sumar-se a les protestes: "Ara la presó, després el karaoke". Eren les sis de la tarda i semblava disposada a tot i convençuda d'atendre's a totes les conseqüències. La consigna marcada la tenia clara: "Prendrem la plaça i farem que es retiri la policia feixista. Per tots vosaltres, companys detinguts".  Caterina, militant del moviment okupa a Itàlia, és reconeguda en l'àmbit underground cultural del seu país.

Es fa anomenar Tzara Kasjtcha i es defineix com una 'videomaker'. Fins i tot dues galeries s'haurien interessat per les seves creacions. A tall d'exemple, podem trobar expressions com una pistola recreada, per una part, amb una pastanaga.

pistola pastanaga

Obra de l'anarquista italiana / Foto: @tzarakasjtcha

En els darrers quatre anys, passava llargues temporades a Catalunya, concretament ara okupava la històrica fàbrica de Can Jover a Canet de Mar, el Maresme. Hi vivia des de feia un any amb quinze persones més, entre famílies que viuen en situacions precàries. Caterina també renega de les normes sanitàries i va en contra de l'ús de la mascareta: "Avui, gràcies a les lleis repressives imposades per la Covid-19, molts drets individuals es perden a favor de qui exigeix sacrificis. Volem viure lliures, il·lumineu el cel amb la llum del foc que cremarà els carrers", firma el seu entorn.

Des d'aquest grup, tenen la premissa de no entrar a una manifestació fins que aquesta hagi començat. Segons els Mossos, utilitzen tècniques per reunir-se o dispersar-se quan convé. I la manera de comunicar-se en el moment de la protesta és amb missatges breus, si cal, d'una sola paraula. Ara, la seva defensa es prepara per enfrontar-se a la justícia. Compta amb advocats de pagament i segons recull El Mundo, ha admès que ella "no s'ho pot permetre" però els seus pares sí "perquè estan forrats".

Sara Caterina C. està acusada de pertinença a grup criminal, delicte de temptativa d'homicidi i de desordres públics i danys. Els arrestats, segons la Comissaria General d'Informació dels Mossos, formaven part d'un grup organitzat que va liderar els actes vandàlics més greus succeïts a Barcelona arran de l'empresonament del raper Hasél.

A més de l'incendi de la furgoneta, es van atacar entitats bancàries i també es van fer saquejos en botigues i establiments de la rambla de les Flors i de la rambla de Catalunya. L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha afirmat que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular contra els responsables que van cremar la furgoneta de la Guàrdia Urbana.