L'empresonament de Pablo Hasél va generar indignació a tot l'Estat i sorpresa a la resta de la Unió Europea. Ara, ha arribat una nova petició de llibertat des de Rússia, país que precisament va neutralitzar les exigències de Josep Borrell sobre Navalni amb la carta dels presos polítics catalans.

Concretament ha estat el Partit Comunista de la Federació de Rússia, la segona formació del país, que ha demanat des de la ciutat de Surgut (Sibèria) l'alliberament del raper català. En un vídeo difós a les xarxes es pot veure com desenes de persones sostenen pancartes en suport a l'artista i una bandera republicana espanyola. L'acció va tenir lloc el 28 de febrer.

L'empresonament de Hasél ha desembocat en un autèntic terratrèmol a Catalunya i l'Estat. Desenes de protestes han acabat en aldarulls i han tornat a situar els Mossos i la seva actuació en situacions així en el centre del debat polític. A més, aquesta vegada tot ha coincidit amb la formació del nou Govern després de les eleccions del 14-F, en què l'independentisme va ampliar la seva majoria als 74 escons.